2012. február 14., kedd

Sajtos kifli

-‎20 dkg liszt (fele-fele arányban 10dkg MM liszt 10dkg finomliszt)
-kb.3 dl víz
-só
-édesítő (ízlés szerint)
-3/4 kocka élesztő
-1 evőkanál olaj
-fűszerek ízlés szerint (bors, majoranna, kömény, oregánó kakukkfű)
tojássárgája (kenéshez)



Az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk és össze állítjuk a tésztát egy könnyű tésztát kell kapni. AZ MM liszt több folyadékot vesz fel mint a finom erre figyeljünk. Ha a tészta meg kelt lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kis kifliket hajtogatunk én tettem bele sajtot,de lehet akár sonkát is vagy bármit! A tetejére tojás és sajt. 170-180 fokon sütjük.







Nincsenek megjegyzések: